-Oikeat kalastajat Oikeisiin paikkoihin-
maisemakuva
Kuusaankoski & Varjolan Tila
Kalastuskohde Kalastusopas Kalastustarvikeliike Kuljetus & Vuokraus Majoitus Ravintola
tyhjäväli
KUUSAANKOSKI & VARJOLAN TILA

Mahtava Kuusaankoski on eteläisen hienoimpia koskikalastuspaikkoja. Koskessa tavataan useamman kilon painoisia taimenia ja jopa kilon painoisia harjuksia.

 
Kuusaankoski alkaa leveän ja pitkän niskan saattelemana. Niskaimun jälkeen koski ryöpsähtää rajuksi virraksi. Niska-alue voidaan kalastaa sekä rannalta että veneestä käsin. Parhaiten se on kuitenkin kalastettavissa soutu-uistelemalla.

Vieheinä kannattaa käyttää vaappuja, jotka uivat 1 - 1,5 metrin syvyydessä, esimerkiksi Nils Master 8 cm Invincible –vaappua

Kuusaankosken reunavirrat ovat mainioita perhokalastuspaikkoja. Parhaiten vuolaassa virrassa toimivat isot kalajäljitelmäperhot, esimerkiksi mustan tai hopean värisenä. Muista, että kalat ovat usein aivan rantakivien koloissa, ettet turhaan kahlaa niiden päälle

Miesväen livahtaessa kalaan, voi naisväki kalastuksen lisäksi käydä ratsastamassa, savusaunomassa, maastopyöräillä tai käydä piipahtamassa läheisessä kylpylähotellissa.

Muista koko perheen ohjemapalveluista voisi mainita erikseen koskenlaskun, melonnan, värikuulapelit ja maasturisafarit. Kannattaa pistäytyä kalastuksen yhteydessä.

 
Kuusaankosken välittömässä läheisyydessä sijaitsee kodikas kalastuskeskuksen sydän, Varjolan Tila, joka tarjoaa yrityksille ja muille ryhmille loistavat puitteet kokouksille ja asiakastilaisuuksille. Kalamiehille Varjolan Tila tarjoaa kalastuslupien ohella hyvää ruokaa, majoitusta ja ohjelmaa koko perheelle.
 
© Fishing Lords 2002

Info
Kuusaankoski & Varjolan Tila
41370 Kuusa

puh. 020 792 8080
email: varjola@varjola.com
www: http://varjola.com
yhteyshenkilö: Markus Kallio

Sijainti
Varjolan Tila sijaitsee Kuusaankosken rannalla Kuusan kylässä 27 km Jyväskylästä koilliseen. Tikkakosken lentokentältä matkaa tulee 20 km. 

Linkkejä
käsi-ikoni Kotisivut
käsi-ikoni Kalastusopastusta
 
 

Kalastuskohde
 
Aluekuvaus:
Vuolas Kuusaankoski on yksi Keski-Suomen parhaimpia taimenkoskia. Jokeen istutettujen taimenten lisäksi koskeen nousee upeita nousukaloja läheisistä järvistä suurimpien painaessa jopa yli 5 kiloa. Koskessa tavataan myös kookkaita harjuksia ja ajoittain järvilohia. Koski sopii hyvin vaativalle perhokalastajalle, heittokalastajalle ja soutu-uistelijalle. Vuolaan virran ja suurien kalojen vuoksi kannattaa Kuusaankoskelle varata hieman järeämmät kalastusvälineet.

Kalalajisto:
Harjus, Lohi, Taimen
Kalastusopas
 
Opastoiminnan kuvaus:
Koskikalastusta Kuusaankoskella. Varjolan Tilan asiakkaiden on myös mahdollisuus mennä vetouistelemaan läheisille järville Vuoden 2000 Kalastusopas Juha Happosen johdolla.
Kalastusmuodot:
Vetouistelu, Perhokalastus, Heittokalastus, Pilkkiminen, Soutu-uistelu
Kalalajit:
Harjus, Lohi, Taimen
Majoitus
 
Majoituspaikan kuvaus:
Varjolan tilalta ja lähiseudulta löytyy majoitusta, niin yrityksille, ryhmille kuin perheillekin.
Majoitustyyppi:
Hotelli, Mökki
Ravintola
 
Tyyli:
Varjolan tilalta löytyy A-oikeuksilla varustettu ravintola, jossa tarjoillaa suussa sulavaa ruokaa. Ruokailut yrityksille, ryhmille ja perheille.
 
© Fishing Lords 2002
tyhjäväli
Kalastuskohde Kalastusopas Kalastustarvikeliike
Kuljetus & Vuokraus Majoitus Ravintola