Kututaimenten bongausta Longinojalla

Taimen on upea kala, jonka luonnonkannat Suomessa ovat monin paikoin erittäin uhanalaisia. Siksi on erityisen upeaa, että pieni, mutta aktiivinen porukka jaksaa tehdä talkootyötä taimenten hyväksi ja kunnostaa niille kutupaikkoja.

Longinojaa on kunnostettu vuodesta 2001 alkaen Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseuran Taimentiimin ja Virtavesien hoitoyhdistyksen toimesta.

Nyt on erinomainen aika nauttia heidän työnsä hedelmistä. Viime viikkojen sateet saivat kalat nousemaan kutupuuhiin ja hämmästyttävän pienissä puropahasissa saattaa nähdä hämmästyttävän suuria taimenia. Ohessa video, josta saa pientä osviittaa siitä, miten kiehtovaa tuota ikiajat vuodesta toiseen toistunutta kuturiittiä on seurata.

Longinojan parhaat alueet taimenten lisääntymistä ajatelleen ovat tällä hetkellä Latokartanontien ja Kehä I:n väliin jäävällä osuudella.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6680324 E 390355

Lisää Longinojasta voit lukea tästä.

Jos nyt jollekin juolahtaa mieleen todella huono idea lähteä saaliin perässä liikkeelle, niin vavat ja pyyntivälineet tulee jättää kotiin, sillä taimen on 15.11. asti rauhoitettu, eikä kutupuuhissa uupuneista ja laihtuneista kaloista juuri ruuaksi ole. Ruokakaloja mielivän tulee suunnata merenrannalle tyrskytaimenta heittämään. Vinkkejä vaikkapa tästä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa